Dostupni linkovi

Sreću čini sto metara asfalta


Rudine
Rudine

I ove godine novogodišnja noć na Zlatiboru dočekana je uz dosta sjaja, muzike, pića. Preko 40.000 gostiju, pristiglih za najluđu noć iz cele Srbije, Crne Gore, Bosne i Makedonije, poželeli su jedni drugima sreću uz muziku Sergeja Ćetkovića, Hari Mata Hari, Harisa Džinovića, trubače, vatromet, kuvanu rakiju i vino.

Važno je da su svi bili veseli, nalazili se na Karljevom trgu, hotelima „Palsad“, „Mona“, „Mir“, „Olim“, „Idila“, ili na skijalištu Tornik. U novogodišnjoj noći srećni su bili i meštani na sasvim drugom kraju Zlatibora, daleko od muzike, svetlucavih haljina i luksuznih apartmana.

U selu Rudine asfaltirana su tri putna kraka, pa su asfalt dobili zaseoci: Glišovići u dužini od 180 metara, Dabići 100 i Žunići 315 metara. I to nije sve. Konačno imaju signal za mobilnu telefoniju, a obećana je i javna rasveta, kaže predsednik mesne zajednice, Slobodan Lazarević:

Slobodan Lazarević
Slobodan Lazarević

„Sve to radimo, vidite, imamo puteve, dobijamo rasvetu, konačno postavljen i stub za mobilne telefone, sve je to da privučemo omladinu da se vrati, da nam doću ljudi da ovde žive. Pa pogledajte, ovo je 'neiskvarena' priroda, ovo je divota, šteta da nikoga nema, da se ne obrađuje zemlja.“

Za sreću nekome je potrebno zaista malo, samo 100 metara asfalta do kuće. Zadovoljno i u miru Novu godinu je dočekala meštanka Milica Glišović:

Nama poljoprivrednicima mnogo znači. Mi imamo stoku i ne bi mogli dopremati hranu da nemamo puta, posebno kada napadaju snegovi.Mi smo zadovoljni. Mi smo srećni. Ja sam se ovde vratila pre deset godina i rešila sam da sa mojim mužem nastavim život na selu. Meni je lepo, imamo pet krava, imam imanje, dosta radim. Ja sam srećna žena!“

XS
SM
MD
LG