Dostupni linkovi

Srebreničani sve češće ljetuju na Perućcu


Ljeto na Perućcu
Ljeto na Perućcu
Tople dane Srebreničani provode na obali jezera Perućac, gdje su idealni uslovi za odmor i osvježenje. U posljednje vrijeme mnogi su ovdje sagradili vikendice i tu provode po nekoliko mjeseci. Plaža je uređena, asfaltiran je i put do jezera, pa sada ovdje dolaze gosti iz svih krajeva.

Jezero Perućac udaljeno je od Srebrenice tridesetak kilometara. Ovih vrelih dana plaža je prepuna gostiju. Ovdje odmor provode i Srebreničani iz dijaspore. Fatima Begić došla je iz Njemačke i prvi put je na jezeru:

„Oduševilo me da je ovdje ovako fino i preporučila bih svakome da dođe.“

Abdulah Nalić iz Tuzle i Salih Vejzović iz Austrije redovni su posjetioci jezera:

„Živim trenutno u Tuzli. Koristim svaku priliku da dovedem svoju suprugu i djecu u Srebrenicu na jezero Perućac.“

„Dolazim svake sezone i primjećujem da je svake godine sve bolje i bolje.“


Opština Srebrenica uložiće dodatna sredstva za uređenje plaže i drugih sadržaja koji su neophodni da bi se ova lokacija uvrstila u turističku ponudu Srebrenice. Ćamil Duraković, načelnik opštine, i sam provodi godišnji odmor na jezeru Perućac:

„Smatram da svojim primjerom trebam pokazati da je ovo naše jezero i kvalitetno i da zadovoljava sve potrebne turističke aspekte koje jedan turistički potencijal treba imati i ja mislim da je on najbolji u BiH.“

Idućeg vikenda ovdje će se održati Pančićeva regata u kojoj, po običaju, učestvuje oko 500 zaljubljenika vode i prirode.
XS
SM
MD
LG