Dostupni linkovi

U Srebrenici ponovo baneri sa bajramskom čestitkom


Baneri sa bajramskom čestitkom
Baneri sa bajramskom čestitkom

Nakon što je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić u ponedjeljak 19. jula naredio skidanje banera sa čestikom povodom Kurban-bajrama oni su ponovo postavljeni na privatnim objektima u tom gradu.

“Hvala Bogu imamo naše objekte Islamske zajednice i na objekte naših ljudi u Srebrenici, pa smo postavili banere”, napisali su na Facebook profilu Medžlisa Islamske zejednice Srebrenica.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić potvrdio je ranije u ponedjeljak za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je donio naredbu o uklanjanju banera na području Opštine na kojima je napisana čestitka uoči predstojećeg Kurban Bajrama, koji se obilježava u utorak 20. jula.

„To su čestitke koje su postavljene mimo protokola i mimo svih pravila koja su do sada važila. Opština Srebrenica vodi računa svake godine o svim praznicima i imamo banere koje redovno postavljamo pred praznike. Ovo je bila zloupotreba od određene grupe, ne znam ni koje postavio te banere koji nisu opštinski, na mjestu gdje mi postavljamo banere“, izjavio je Grujičić za RSE.

Damir Peštalić, glavni imam u Srebrenici izjavio je za RSE da su zvanični baneri, koji su do sada postavljani sa čestitkom za Bajram, dotrajali, te da je Islamska zajednica u Srebrenici smatrala da treba postaviti nove.

Na području Opštine Srebrenica svake godine se postavljaju tri banera na kojima se čestitaju vjerski praznici.

XS
SM
MD
LG