Dostupni linkovi

Pokret Ne davimo Beograd obeležio godišnjicu smrti Srđana Aleksića


Dobrica Veselinović iz poreta Ne davimo Beograd polaže cveće u ulici koja nosi ime Srđana Aleksića u Beogradu, 27. januar 2023.
Dobrica Veselinović iz poreta Ne davimo Beograd polaže cveće u ulici koja nosi ime Srđana Aleksića u Beogradu, 27. januar 2023.

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd odali su u Beogradu poštu Srđanu Aleksiću.

Srđan Aleksić preminuo je 27. januara 1993. godine od posledica povreda koje su mu nanela četvorica pripadnika bivše Vojske Republike Srpske.

Oni su šest dana ranije, na gradskoj pijaci u Trebinju 21. januara 1993. godine, Aleksića pretukli kundacima od pušaka jer je odbranio prijatelja i sugrađanina Bošnjaka Alena Glavovića.

Dobrica Veselinović, predstavnik pokreta Ne davimo Beograd položio je cveće u ulici na Bežanijskoj kosi u Beogradu koja nosi ime Srđana Aleksića.

"To što je učinio je jedan najčovečniji akt zaštite svog komšije i to je nešto čega treba da se sećamo i da uvek razmišljamo u tom pravcu i kako da u najtežim trenucima budemo ljudi", rekao je Veselinović novinarima.

Srđan Aleksić dobio deo ulice u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Pokret Ne davimo Beograd je saopštio da je "naša dužnost da čuvamo uspomenu na Srđana Aleksića i nikada više ne dozvolimo da se ljudi ubijaju zbog etničke ili religijske pripadnosti".

Cveće na grob Srđana Aleksića, u Trebinju na jugu Bosne i Hercegovine, položili su u petak, 27. januara, članovi porodice preminulog mladića, prijatelji i predstavnici lokalne vlasti.

XS
SM
MD
LG