Dostupni linkovi

Susreti sa srbijanskim parlamentarcima dobar poticaj za suradnju


Neven Mimica i Janko Veselinović, 22. veljače 2010. Foto: Enis Zebi[
Neven Mimica i Janko Veselinović, 22. veljače 2010. Foto: Enis Zebi[
Poslanička skupina prijeteljstva s Hrvatskom Narodne skupštine Srbije u posjeti je hrvatskim kolegama. Sutra će ih primiti i novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Put prema Europskoj uniji, otvorena bilateralna pitanja, ali i okvirni razgovori o skorom susretu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića – to su očekivane teme u nizu susreta što ih danas i sutra u Zagrebu ima Poslanička skupina prijateljstva s Hrvatskom Narodne skupštine Srbije.

Voditelj izaslanstva, Janko Veselinović iz Demokratske stranke, pozdravio je u izjavi za RSE to što je hrvatski predsjednik suradnju u regiji stavio kao svoj prioritet, što će – kaže - sigurno ubrzati rješavanje otvorenih pitanja.

„Ne zaboravimo da je gospodin Josipović kao saborski zastupnik bio član grupe prijateljstva sa Srbijom do njegovog izbora na funkciju na kojoj je sada.“

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva sa Srbijom, Neven Mimica, vjeruje da susreti sa srbijanskim kolegama mogu biti dobar poticaj i motiv za bolju suradnju i drugima – vladama, parlamentima, predsjednicima država.

„Da vide da postoji parlamentarna podrška poboljšanju kvalitete odnosa između Hrvatske i Srbije.“


Srbijansko izaslanstvo danas ima radne susrete u Saboru, a sutra će posjetiti predsjednika Republike Ivu Josipovića, predsjednika Sabora Luku Bebića, potpredsjednika Vlade iz redova srpske manjine Slobodana Uzelca i ministra vanjskih poslova Gordana Jandokovića.

Pročitajte i ovo:
Srbija na potezu u odnosu sa Hrvatskom
XS
SM
MD
LG