Dostupni linkovi

Ren: Srbija mora završiti saradnju sa Hagom


Ren i Tadić u Beogradu

Evropski komesar za proširenje Oli Ren u sredu je u Beogradu razgovarao sa srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama Srbije

Evropski komesar za proširenje Olli Rehn izjavio je danas u Beogradu da je Evropska komisija privržena evropskoj perspektivi Srbije, ali da je važno da Srbija završi saradnju sa Haškim sudom i nastavi regionalnu saradnju.

"Srbija snažno ostaje privržena evropskim integracijama. To je za Srbiju najvažniji strateški cilj i verujem da će to biti moguće u dogledno vreme", izjavio je srpski predsednik Boris Tadić posle sastanka s evropskim komesarom.

"Potrebno je ispuniti još neke preduslove, kako bi se ostvarila vizna liberalizacija i ne treba da se radujemo pre vremena. U međuvremenu, državne institucije činiće sve, kako bismo dobili viznu liberalizaciju od početka sledeće godine", rekao je Tadić.


"U tom smislu, jako je važno i to što Srbija ima konstruktivan pristup kada je u pitanju raspoređevanje Euleksa na Kosovu", rekao je evropski komesar za proširenje.

Ren se prethodno sastao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem. Njih dvojica su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, konstatovali da je Srbija načnila veliki napredak u procesu evropskih integracija.

U razgovoru Cvetkovića i Rena, kako se navodi u saopštenju Vlade, još jednom je istaknuto da se čine svi napori za ostvarivanje potpune saradnje sa Haškim tribunalom.

Srpske vlasti Renu su uručile novi biometrijski pasoš Srbije:

Pogledajte komentare (5)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG