Dostupni linkovi

Dačić: Istraga na osnovu Simovićeve izjave o pretnji Nikoliću


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je da su svi državni zvaničnici pod adekvatnim obezbeđenjem, kao i da je i lider opozicije Tomislav Nikolić bezbedan, jer je pod danonoćnom policijskom zaštitom nakon saznanja da postoji mogućnost da je na njega planiran atentat.

Policija proverava navode koji govore o tome da su bivši pripadnici zemunskog klana planirali da ubiju Tomislava Nikolica, lidera Srpske napredne stranke, rekao je Ivica Dačić, srpski ministar policije, ali je dodao da informacija o tome medijima nije dostavljena iz MUP-a:

“Mi smo od drugog državnog organa obavešteni kakvu je izjavu Simović dao svom advokatu. i policija, Bezbednosno informativna agencija i tužilaštvo će istražiti sve detalje vezane za navode u toj njegovoj izjavi"
, naveo je Dačić.

Kako je nezvanično objavljeno, uhapšeni kriminalac Miloš Simović ispričao je da je Luka Bojović, jedan od vođa beogradskog podzemlja, po nalogu haškog optuženika Vojislava Ssešelja pripremao ubistvo Nikolića. Dačić nije mogao da nam kaže da li policija traga za Bojovićem, i da li ima saznanja gde se on nalazi:

“Zato što, u svakom slučaju, nije baš umesno da najavljujemo i objavljujemo šta radimo", pojašnjava ministar.

Dačić je rekao da srpska policija sa kolegama u Crnoj Gori razmenjuje informacije o kriminalnim grupama u regionu:

“Nedavno je bio susret dva direktora policija, uskoro će biti i međudržavnih poseta, tako da se nadam da ćemo imati veoma uspešnu saradnju u razmeni ovih informacija", rekao je Dačić.

Srpska policija dnevno dobija više desetina informacija o pretnji javnim ličnostima, pa je po tom osnovu nedavno štićen i čuveni teniser Novak Đoković.

*****
Više o celom slučaju pretnji Tomislavu Nikoliću, ukoliko vas zanima, možete pročitati u tekstovima:
Pojačano obezbeđenje Nikolića, Hag bez komentara
Da li je Šešelj naredio ubistvo Tomislava Nikolića
XS
SM
MD
LG