Dostupni linkovi

Uhapšen napadač na nemačke državljane


Ada Ciganlija, juli 2010
Ada Ciganlija, juli 2010
Policija je uhapsila Kristijana Živanovića, osumnjičenog za napad na dvojicu nemačkih državljana, koji se dogodio u sredu uveče na popularnom beogradskom kupalištu AdaCiganlija.

Jedan od povređenih Nemaca, osamnaestogodišnji Dominik Miler, uboden je nožem u leđa, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Napad na dvojicu nemačkih državljana dogodio se oko 3.30 časova, a tokom pretresa stana Kristijana Živanovića pronađen je nož korišćen prilikom napada.

Načelnik uprave kriminalističke policije u Beogradu Darko Senić kaže da se radi o višestrukom povratniku iz zatvora, koji se više puta pojavljivao na toj lokaciji i vršio slična krivična dela.

„Posle izvršenog uviđaja, beogradska policija lišila je slobode Kristijana Živanovića, '92. godište, kojeg dovodi u vezu sa ovim krivičnim delom. Tom prilikom je nemački državljanin Dominik Miler zadobio teške telesne povrede u predelu leđa. Prilikom pretresa pronađen je nož i predmeti koje je oduzeo od očtećenih. Motiv ovog napada je imovinska korist. Kod izvršioca su pronađeni torba i mobilni telefoni.“

Kako je za naš program rekao portparol Kliničkog centra Drago Jovanović, zdravstveno stanje teško povređenog mladića Dominika Milera.

“Stanje teško povređenog mladića je nakon ukazane lekarske pomoći stabilno. On je svestan i komunikativan, a radi se o povredama grudnog koša koje su nastale od uboda nožem. Shodno njegovom stanju, lekari će odlučiti o daljem toku lečenja.”


Drugi nemački državljanin, maloletni P.R. pušten je iz bolnice, jer je imao lakše povrede.
XS
SM
MD
LG