Dostupni linkovi

Zaštitnik građana kontroliše rad opštine na jugu Srbije nakon pada ringišpila


Kuršumlija na jugu Srbije. Ilustrativna fotografija, septembar 2012.
Kuršumlija na jugu Srbije. Ilustrativna fotografija, septembar 2012.

Zaštitinik građana Srbije saopštio je da je 9. maja pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija nakon vesti o padu ringišpila u toj opštini na jugu Srbije, u kome je povređeno 13 osoba, od kojih je jedno dete zadobilo povrede opasne po život.

U saopštenju se navodi da je Zaštitnik građana od Opštinske uprave Kuršumlija zatražio da ga "u roku od osam dana informiše o svim okolnostima tog slučaja, a posebno da li su nadležni organi Opštinske uprave Kuršumlija u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik imao dozvolu za postavljanje ringišpila".

"Od nadležnog organa Zaštitnik građana traži i da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest", navodi se u saopštenju.

Trinaest osoba je povređeno 8. maja u Kuršumliji, prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, a jedna devojčica je životno ugrožena.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je 9. maja da je devojčica starosti 13 godina zadobila teške telesne povrede opasne po život i da je prebačena je u Klinički centar u Nišu.

Prema njegovim rečima, zakupac placa i vlasnik ringišpila uhapšeni su i zadržani zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

XS
SM
MD
LG