Dostupni linkovi

Đorđević: U maju dva odsto više zaposlenih u Srbiji nego prošle godine


Veći broj zaposlenih zdravstvenih radnika

U Srbiji je u maju registrovano dva odsto više zaposlenih lica nego u istom periodu prethodne godine, dok je u odnosu na april tekuće godine zabeleženo povećanje od 1,1 odsto, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"U maju 2020. godine u Srbiji registrovano je 2.203.247 zaposlenih osoba, što u odnosu na isti mesec prethodne godine predstavlja povećanje za 43.918 lica. U odnosu na april 2020. godine zabeleženo je povećanje broja zaposlenih od 1,1 odsto, odnosno za 23.563 lica", kazao je Đorđević, saopštilo je ministarstvo.

Kako je precizirano, posmatrano po sektorima delatnosti, porast zaposlenosti je u maju, prema prethodnim podacima, najveći u trgovini na veliko i malo i popravci motornih vozila, uslugama smeštaja i ishrane, prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.

Tokom borbe protiv korona virusa, zdravstveni i socijalni radnici bili su najviše angažovani, pa je u maju 2020. godine u odnosu na isti period prethodne godine ukupan broj zaposlenih veći za 1,2 odsto, odnosno 1.747 lica.

XS
SM
MD
LG