Dostupni linkovi

Srbija spremna da pruži podršku UAE protiv terorizma


Aleksandar Vulin sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministrom unutrašnjih poslova šeikom Saifom bin Zajed Al-Nahjanom u Dubaiju (25. februar 2022)

Srbija je spremna da pruži punu podršku Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) u borbi protiv terorizma, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Kako je 25. februara saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, govoreći tokom zvanične posete UAE o nedavnim terorističkim napadima u Abu Dabiju i Dubaiju Vulin je najoštrije osudio ove akte i ocenio da su odnosi dveju zemalja na visokom nivou.

“Srpska policija pouzdan je međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i otvorena je za jačanje saradnje u ovoj oblasti”, rekao je Vulin.

On je naglasio mogućnost saradnje kroz razmenu operativnih podataka, zajedničke obuke u sferi otkrivanja pranja novca, sa posebnim akcentom na kriptovalute.

“Saradnja policija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno se razvija i postoji prostor za njeno unapređenje u borbi protiv visokotehnološkog kriminala”, naveo je Vulin.

MUP je saopštio da je Aleksandar Vulin na sastanku sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministrom unutrašnjih poslova šeikom Saifom bin Zajed Al-Nahjanom u Dubaiju zahvalio na opremi koju su UAE poklonile Srbiji tokom epidemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG