Dostupni linkovi

Dođi u pet do pet, po čuvenom hitu grupe Ambasadori, mogla bi da se zove akcija premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je najavio da će od pet do osam ujutro jednom nedeljno građane primati na razgovor. RSE je neke od Beograđana pitao kako su doživeli ovu ideju i koje bi odgovore najpre želeli da čuju.

"Kada će nam više vratiti te penzije", jedino to bi Aleksandra Vučića pitala penzionerka Smilja Kostić. Ali, kako je rekla za RSE, dok je vukla ceger sa Bajlonijeve pijace, samo ako bi mogla da stigne u neko drugo vreme jer je čula da premijer ne voli da se kasni.

"Ne mogu da ustanem u pet ujutru, suviše sam stara", prokomentarisala je ova penzionerka.

Novine u Vučićevom stilu vladanja nisu iznenadile crtača Marka Somborca, koji je od premijera opet dobio inspiraciju za nove kvadrate stripa.

"Zamislite samo tu scenu kako Vučić, onako sa naočarima za stolom, zapisuje, pečatira, šalje i rešava zahteve. Sada ljudi na svu svoju muku moraju da dodaju još jednu, da ustaju u četiri ujutru da bi ih premijer primio u pet. To je još jedan nastavak rijalitija Vučić koji gledamo svaki dan", komentariše Somborac.

Neki od građana sa kojima smo razgovarali u Knez Mihailovoj ulici već imaju spremna pitanja, ali samo ih malo buni otkud to da im predsednik Vlade svoja vrata otvara baš u pet ujutro:

Ova vest iz Vlade izazvala je salve komentara na društvenim mežama, pa i na Fejsbuk stranici Radija Slobodna Evropa:

Vesna Pešić: Ja navila budilnik da stignem do pet ujutro u Vladu, da uhvatim red.

Dragan Cvetković: Šta reći... On se ubi od posla, radno vreme mu je 20 sati, a učinak isti kao kad bi blejao na ulici.

Valentina Mony: Meni su jasni problemi građana, kako njemu nisu, pa mora da ih lično pita. Koliko se sećam, i on je živeo u Srbiji.

Klara Milović: Sve za ljubav. Pardon, vlast!

Mlađa Stojanović: Samo mogu da kažem svaka čast premijeru Vučiću. Što hoće da sasluša narod Srbije i da mu svako iznese svoj problem. Siguran sam da će Srbija krenuti napred u bolje sutra.

Jedna od novih zanimljivosti iz Vučićevog kabineta je i da će sednice Vlade biti održavane vaan Beograda, i to u kasarnama radi štednje, što je opet slika kojoj neće moći da odoli pero Marka Somborca.

"Biće tamo verovatno i sklekova za Ivicu Dačića ako kasni. I raznih drugih zaduženja iz vojske, kao štu su radovi u KTB kuhinjsko - trpezarijskom bloku ili pranje sudova u "džuboksu"… Mislim, ne znam kako mi to kao građani da rešimo. Jednostavno, da ne gledamo, da ignorišemo, pa možda ćemo se spasiti od tih njegovih populističkih ispada", navodi Somborac.

Na kraju građani, među kojima je i jedan prolaznik sa Trga republike, kažu da samo čekaju odgovor kada će živeti bolje:

"Šta da ga pitam… Sve su to priče za malu decu."

  • 16x9 Image

    Zoran Glavonjić

    Novinarsku karijeru počeo je 1995. u informativnoj redakciji beogradske televizije Studio B. Radio je u beogradskom listu "Dnevni telegraf" i u dnevniku "Glas javnosti". Na RSE je od avgusta 2000.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG