Dostupni linkovi

Srbija tuguje za ubijenom devojčicom: Sveće za Tijanu


Tijana Jurić

Meštani Bajmoka i Subotice duboko su potreseni brutalnim ubistvom petnaestogodišnje Tijane Jurić, koja je sahranjena u petak, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi u Subotici.

U Subotici je dan žalosti, a Tijanini drugovi i drugarice u petak uveče su paljenjem sveća kod Zelene fontane u centru Subotice održali pomen njihovoj tragično preminuloj drugarici.

Pakao u kojem se našla porodica Jurić teško se može opisati, ali Tijanin otac je ipak smogao snage da nakon hapšenja osumnjičenog Dragana Đurića izađe pred novinare.

"Ovo što se nama desilo, pakao koji smo proživeli i ovaj nenadoknadivi gubitak naše Tijane, nadam se da niko ništa slično neće doživeti u ovoj našoj zemlji, našoj Subotici i Bačkoj. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio ovakvom detetu... ili bilo kojem detetu", izjavio je Tijanin otac.

Uhapšeni Dragan Đurić, mesar iz Surčina, sada se nalazi u pritvorskoj jedinici u Subotici, a posle saslušanja u subotičkom sudu će protiv njega biti podneta krivična prijava za teško ubistvo.

Zločin koji je počinio utoliko je strašniji jer je reč o petnaestogodišnjoj devojčici, koju do tada, kako se pretpostavlja u policiji, nije ni poznavao. On je, međutim, Bajmok ipak poznavao budući da je rođen i odrastao u obližnjem naselju Aleksa Šantić, iz kojeg se sa majkom pre desetak godina iselio u Beograd. Povremeno je navraćao u rodno mesto i održavao veze sa drugovima iz detinjstva, i mnogi od njih su u velikom šoku zbog zločina, mada pominju da je Đurić umeo biti agresivan i incidentan.

"Znamo se iz detinjstva, i bili smo u kontaktu sve donedavno. Dolazio je da igra fudbal, zna ga ceo Aleksa Šantić. Dobri smo bili, niko ništa loše nema o njemu da kaže...Ali ovako nešto da uradi..", kaže njegov komšija.

Drugi meštani se sećaju da je više puta učestvovao u tučama:

"Znao je udariti ako ga neko iznervira, a bio je uz to jak i krupan dečak."

Đurić je kao i mnogi meštani Alekse Šantica često dolazio u Bajmok tokom večernjih izlazaka, te je i tragične noći, 26. jula, viđen u Hali sportova Rata, gde je i Tijana sa svojim društvom pratila fudbalski turnir.

Prema saopštenju policije, on je na nju naleteo kolima kada se odvojila od društva sa kojim je krenula kući, kako bi jednom prijatelju vratila pozajmljenu duksericu, zatim ju nasilno uvukao u auto i odvezao desetak kilometara dalje, gde ju je ubio i pokopao.

Potraga za nestalom devojčicom započela je čim su prijatelji shvatili da je nema, a u trinaestodnevnu akciju svakodnevno je bilo uključeno stotinak policiajaca, ali i policija iz susedne Mađarske, budući da se sumnjalo da je oteta i odvedena u inostranstvo.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG