Dostupni linkovi

Kombinovana nastava za srednjoškolce u Beogradu i još tri grada u Srbiji


Kombinovana nastava, koja podrazumeva kombinovanje neposredne nastave i nastave na daljinu, počinje da se primenjuje od ponedeljka, 25. oktobra u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije 22. oktobra saopštilo je još da će odeljenja biti podeljena u grupe.

“Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od COVID-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika”, navodi se u saopštenju.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se, prema najavi, primenjuje prvi model organizacije nastave koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 14. oktobra do 20. oktobra 2021, kako se navodi u saopštenju, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4.372 (0.57%).

Kako se navodi u saopštenju, odluku o eventualnom prelasku svih škola na online nastavu donosi Krizni štab.

“Dok ne bude doneta takva odluka Tim za škole, će kao i do sada, donositi odluku o modelima nastave u određenim lokalnim samopuravama”, piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG