Dostupni linkovi

Skupovi podrške Rusiji u Kragujevcu i Novom Sadu


Vožnja u znak podrške Rusiji u Kragujevcu, u centralnoj Srbiji, 19. marta 2022.
Vožnja u znak podrške Rusiji u Kragujevcu, u centralnoj Srbiji, 19. marta 2022.

U vožnji u znak podrške Rusiji i Vladimiru Putinu u agresiji na Ukrajinu, u subotu uveče u Kragujevcu, učestvovalo je oko dvadeset uglavnom mlađih ljudi.

Na trgu Kod krsta, u gradu u centralnoj Srbiji, gde je bilo okupljanje učesnicima skupa se niko nije obratio, a nije saopšteno ni ko su organizatori.

Učesnici su se fotografisali pored svojih automobila, držeći u rukama zastave Srbije i Rusije. Među okupljenima je bio i bivši predsednik Gradskog odbora Ruske stranke u Kragujevcu Vladimir Đorđević.

U vožnji koja je ubrzo usledila centralnim gradskim ulicama učestvovalo je desetak automobila, bez obezbeđenja policije, javio je reporter RSE.

Oni su trubeći i vijoreći zastavama iz automobila sa uključenim migavcima desetak minuta kružili centrom grada izazivajući povremeno prekid saobraćaja.

Okupljanje u znak podrške agresiji Rusije na Ukrajinu je organizovano i u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine, gde je nekoliko desetina ekstremnih desničara i navijača uzvikivala "Rusija, Rusija".

Oni su, kako prenosi Beta, nosili zastave Srbije, Rusije, kao i crno-žuto-belu zastavu carske Rusije.

Sa Trga slobode su se uputili prema zgradi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) gde su uzvikivali pogrdne parole, jer je ta stranka na početku ruske agresije okačila zastavu Ukrajine, koja stoji i danas.

Policija je sprečila huligane da se približe zgradi u kojoj je sedište LSV-a.

XS
SM
MD
LG