Dostupni linkovi

Spasovski zahvalio Srbiji za pomoć u gašenju požara


Na prostoru Severne Makedonije nalaze se četiri helikoptera iz Srbije
Na prostoru Severne Makedonije nalaze se četiri helikoptera iz Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski zahvalio je u sredu, 4. avgusta, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i Vladi Srbije na upućivanju četiri helikoptera koji pomažu u gašenju požara u Severnoj Makedoniji.

"Važno je što kao država nismo prepušteni sami sebi, tu su naši prijatelji iz Srbije i želim da izrazim zahvalnost u svoje lično ime i u ime Vlade na upućenoj pomoći u vidu četiri helikoptera koji će pomagati u gašenju na požara", napisao je Spasovski na Fejsbuku.

Četiri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova sa 16 članova Helikopterske jedinice i pripadnicima Sektora za vanredne situacije po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigli su u Kumanovsku regiju u Severnoj Makedoniji kako bi pomogli u gašenju požara koji je zahvatio Staro Nagoričane i sela u toj regiji, saopštio je MUP Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin došao je u Severnu Makedoniju zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i flotom koja će biti angažovana u gašenju požara.

On je rekao da su u Severnoj Makedoniji četiri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, od kojih su tri vatrogasna, a četvrti služi za izviđanje i navođenje.

XS
SM
MD
LG