Dostupni linkovi

Srbija: Uhapšeni nastavnici i učenici zbog navodne kupovine diploma


Uhapšeni direktori, nastavnici i učenici srednjih škola u Beogradu
Uhapšeni direktori, nastavnici i učenici srednjih škola u Beogradu

Zbog sumnje da su prodavali diplome o prekvalifikaciji i dokvalifikaciji 2. juna u Beogradu uhapšene su 34 osobe, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Osumnjičeni se terete da su zloupotrebom službenog položaja prodavali diplome Srednje škole “Dositej” i Srednje tehnike škole u Beogradu u kojima su radili.

Direktori Srednje škole “Dositej” Z.J. i Srednje tehničke škole O.Z. osumnjičeni su da su da su zajedno sa grupom nastavnika prodavali diplome koje su korišćene prilikom zaposlenja u zemlji i inostranstvu.

“Z. J. se sumnjiči da je za unapred dogovorenu novčanu nadoknadu omogućavao učenicima da bez pohađanja nastave i prisustva na ispitima steknu diplome o stečenom srednjem obrazovanju, prekvalifikaciji ili dokvalifikaciji na smerovima koji se nalaze u okviru srednjih škola u kojima je on odgovorno lice”, navodi se u saopštenju MUP.

Osim direktora i nastavnika, uhapšeni su i učenici za koje se sumnja da su kupovali diplome. U saopštenju MUP-a se ne navodi o kojem broju diploma je reč.

Glavnim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i dobiće krivičnu prijavu nadležnog tužilaštva, dok ostalima nije određeno zadržavanje i naći će se pred tužilaštvom.

XS
SM
MD
LG