Dostupni linkovi

U Srbiji preminulo još 57 osoba, više od 3.000 novozaraženih


Beograd, 11. oktobar 2021.
Beograd, 11. oktobar 2021.

U prethodna 24 sata u Srbiji je od posledica zaraze korona virusom preminulo još 57 osoba, čime je ukupan broj umrlih povećan na 10.896, objavilo je 15. novembra Ministarstva zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja, na korona virus su testirane 15.764 osobe, od kojih je 3.487 pozitivnih.

U bolnicama je 6.411 osoba, a respiratorima je 266 pacijenata.

U Srbiji su od početka epidemije zvanično potvrđena 1.214.650 slučaja infekcije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da su COVID propusnice i produženi jesenji raspust doprineli smirivanju epidemiološke situacije, ali da je stanje i dalje zabrinjavajuće.

On je za Radio televiziju Srbije 15. novembra naveo da je rezultate dala i "mnogo oštrija kontrola sprovođenja mera, kao i broj vakcinisanih trećom dozom vakcine".

"Na današnji dan imamo 1,2 miliona ljudi koji su primili treću dozu. Sve to kada uzmemo, možemo da kažemo da je to dovelo do pada", naveo je Đerlek.

U Srbiji su od 8. novembra COVID propusnice potrebne za ulazak u ugostiteljske objekte od 20 sati. Obaveza je proširena i na kladionice, kockarnice i slot klubove.

Upitan da li će COVID propusnice važiti 24 sata, Đerlek je rekao da ako ukoliko nastavi da se smanjuje broj dnevno inficiranih - to neće biti prvi izbor struke.

"Ministarstvo zdravlja prati situaciju na dnevnom nivou i ako se pogorša stanje, onda smo za restriktivnije mere, možda ćemo predložiti i tu meru", naveo je on.

XS
SM
MD
LG