Dostupni linkovi

U Srbiji 198 novozaraženih koronom


Vakcinalni punkt u Beogradu, 5. maj 2021.
Vakcinalni punkt u Beogradu, 5. maj 2021.

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još 8 osoba, a novozaraženih je 198, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 9.390 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 510 osoba, od čega je u kritičnom stanju in a respiratiru ukupno 20 pacijenta.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 6.938, a stopa smrtnosti iznosi 0,97 procenta.

U Vojvodini je epidemiološka situacija ocenjena kao nepovoljna, sa tendencijom daljeg opadanja broja obolelih, stoji na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 31 novi slučaj, a broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 1.212. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 250.

Studentima od sutra dozvoljene posete

Na osnovu odluke Кriznog štaba, od četvrtka 10. juna biće dozvoljene posete u studentskim domovima osobama koje su potpuno vakcinisane, saopšteno je 9. juna iz Studentskog centra "Beograd".

"Lice koje dolazi u posetu dužno je da odgovornom licu studentskog doma pokaže potvrdu o vakcinaciji. Ukoliko posetilac odbije da pokaže potvrdu o vakcinaciji, smatraće se da je ne poseduje, pa mu ulazak u objekat studentskog doma neće biti dozvoljen", piše u saopštenju.

Seničić: Deca do šest godina mogu u Grčku bez PCR testa

Grčka je odlučila da pomeri starosnu granicu za decu kojoj je dozvoljen ulazak u zemlju bez PCR testa, ali za jednu godinu, tako da to sada važi za mališane do šest godina starosti, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, prenosi Radio-Televizija Srboje (RTS).

Dodaje da se ulazak u druge zemlje uglavnom traži potvrda o vakcinaciji ili negativnan PCR test ne stariji od 72 sata.

XS
SM
MD
LG