Dostupni linkovi

Srbija: Isplaćene novčane nagrade osvajačima medalja u Tokiju


Jovana Preković, dobitnica olimpijskog zlata u karateu
Jovana Preković, dobitnica olimpijskog zlata u karateu

Vlada Srbije donela je odluku da se svim sportistima vaterpolo reprezentacije koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju isplati novčana nagrada u visini od po 70.000 evra, u dinarskoj protuvvrednosti, za osvojenu zlatnu medalju.

Novčani bonus u istom iznosu pripao je i njihovom treneru Dejanu Saviću.

Isplaćene su nagrade i svim drugim osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i njihovim trenerima, a kreću se u rasponu od 50 do 70 hiljada evra u dinarskoj protuvvrednosti.

Odlučeno je i da se novčana nagrada u iznosu od 70.000 evra isplati sportistkinji Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u karateu.

Isti iznos pripao je i njenom treneru Roksandi Atanasov.

Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju Vlada je odlučila da se svim članicama ženske odbojkaške reprezentacije, kao i njihovom treneru Zoranu Terziću, dodeli novčani bonus u iznosu od po 50.000 evra.

Na sednici je donesena i odluka da se istim iznosom po 50.000 evra u dinarskoj protuvvrednosti nagrade Zurabi Datunašvili i njegov trener Vojislav Trajković, za osvojenu bronzanu medalju u rvanju.


Mali: Isplaćene nagrade olimpijcima, ukupno 2,5 miliona evra


Ukupno je izdvojeno 2,5 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Rekao je da je danas isplaćena 31 nagrada,, a u prethodnom periodu još 13 novčanih nagrada. Time su isplaćene sve novčane nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, i to, podsetio je Mali, samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja.

"Ovo je još jedno ispunjeno obećanje države, koja je ponovo pokazala ozbiljnost i ekonomsku stabilnost, jer sve svoje obaveze izvršava na vreme", rekao je Mali za Tanjug.

Dodao je da su Olimpijske igre u Tokiju bile izuzetno uspešne za srpske sportiste koji su osvojili devet medalja i istakao da im je cela zemlja neizmerno zahvalna na svemu što su uradili za Srbiju.

"Želimo da motivišemo naše sportiste na još veće uspehe i država će nastaviti da čini sve kako bi imali najbolje uslove za treniranje i pripreme. Srbija je zemlja sporta i tako će ostati i u budućnosti", istakao je Mali.


XS
SM
MD
LG