Dostupni linkovi

Srbija i Grčka potpisuju sporazum o ukidanju naplate rominga


Grčki premijer Kyriastos Mitsotakis i premijerka Srbije Ana Brnabić u Atini 13. maja 2021.
Grčki premijer Kyriastos Mitsotakis i premijerka Srbije Ana Brnabić u Atini 13. maja 2021.

Srbija i Grčka uskoro će potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga saopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić u Atini nakon sastanka sa državnim vrhom Srbije.

"Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome građani Srbije koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka", objasnila je premijerka Srbije.

Ona je navela da će ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić već sledeće nedelje doći u Atinu kako bi potpisala taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Brnabić je istakla i to da je premijeru Grčke prenela zahvalnost na tome što je ta zemlja jednostrano priznala digitalne sertifikate Srbije o vakcinaciji.

Prema njenim rečima, Grci od 14. maja otvaraju granični prelaz Evrozoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, navela je Brnabić i ponovila da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Brnabić se tokom posete Atini sastala sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom i predsednicom te zemlje Katerinom Sakelaropoulou.

Kako je saopštila Vladina kancelarija za odnose sa medijima, predsednica Grčke je izjavila da je od suštinskog značaja perspektiva daljeg širenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

XS
SM
MD
LG