Dostupni linkovi

Otac nestalog Splićanina Mateja Periša na putu za Beograd, čeka se DNK analiza


Policija pretražuje područje rijeke Dunav u potrazi za nestalim Matejem Perišem, 26. siječnja 2022.

Otac nestalog Mateja Periša, Nenad, krenuo je iz Splita u Beograd nakon što ga je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) 18. maja izvijestilo da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven Periš u noći nestanka s 30. na 31. prosinca prošle godine, prenosi Fena.

MUP je izvijestio Nenada Periša da je u Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, ujutro 18. maja nađeno tijelo i on je već na putu ka Beogradu, rekao je sugovornik agencije Hina koji je u kontaktu s ocem nestalog Splićanina.

U MUP-u Srbije je za RSE potvrđeno da je u Dunavu pronađeno tijelo NN osobe, ali da se ne može govoriti o identitetu dok se ne obave neophodne procedure.

Nakon pronalaska tijela poduzimaju se sve neophodne procedure, a presudna će biti DNK analiza kako bi se utvrdio identitet.

"Bez obzira na sva saznanja i sumnje, ne možemo još ništa reći do prvih službenih obavijesti", rekao je Hinin sugovornik.

Matejev otac Nenad Periš izjavljivao je tijekom potrage da ima puno povjerenje u MUP Srbije i brojne novinare i medije koji su pratili slučaj upućivao na policiju i njezina saznanja.

Splićanin je nestao u noći između s 30. na 31. prosinca prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba Gotik gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

Potragu su pratila brojna nagađanja, pretpostavke i tvrdnje, ali je u međuvremenu MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP Hrvatske.

Nenad Periš je tada beogradskim medijima rekao kako najiskrenije misli da MUP Srbije "radi profesionalno i ljudski ono što treba i najbolje što može" i da je pred policijom "veliki profesionalni izazov" te da izrazito žele da se slučaj riješi.

Periš je tijekom potrage dugo boravio u Beogradu i često je viđan na misama gdje se molio za svog sina.

Izvor: Fena

XS
SM
MD
LG