Dostupni linkovi

Prvog dana Exita MUP zaplenio više od šest kilograma droge


Zaplenjena droga prvog dana Exit Festivala, Novi Sad, 8. jul 2022.

Policija je tokom prvog dana muzičkog festivala Egzit (Exit) u Novom Sadu zaplenila više od šest kilograma droge i podnela krivične prijave protiv 34 osobe zbog posedovanja narkotika.

Kako je 8. jula saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete "ekstazija" i druge psihoaktivne supstance.

Iz MUP-a su naveli i da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Kako stoji u saopštenju, među uhapšenima je državljanin Slovenije, kome je u stanu u Novom Sadu u kom neprijavljeno boravi policija pronašla 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalnu vagu.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za trgovinu drogom, nakon čega će biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Resorni ministar Aleksandar Vulin ocenio je da akcija policije tokom prvog dana Egzita "pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani".

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo", naveo je Vulin.

XS
SM
MD
LG