Dostupni linkovi

Dojava o bombi u četiri ministarstva Srbije i nekoliko studentskih domova


Ilustrativna fotografija

Policiji su prijavljene dojave o postavljenim bombama u nekoliko studentskih domova, u četiri ministarstva i u beogradskom Zoološkom vrtu, potvrđeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP su kazali da su dojave o postavljenim bombama prijavljene u nekoliko studentskih domova, Ministarstvu finansija, Ministarstvu kulture i informisanja i Ministarstvu za evropske integracije, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Policijske ekipe su na terenu.

Tokom protekla dva meseca dojave o bombama, za koje se ispostavljalo da su lažne, stizale su na adrese tržnih centara, restorana i škola širom Srbije, a na meti pretnji bili su i železnička stanica, zoološki vrt, mostovi i druge lokacije.

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je 1. juna da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su u proteklom periodu stigle poruke o postavljenim bombama i da su o svemu obavešteni inostrani partneri od kojih se, kako je naveo, očekuje adekvatna reakcija.

Policija je 18. maja saopštila da je identifikovano više zemalja iz kojih su stizale preteće poruke. Utvrđeno je da je osam takvih pretnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dve iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Dojave o podmetnutim bombama upućene su krajem maja i početkom juna na adrese institucija i škola u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG