Dostupni linkovi

Srbija izručila BiH osumnjičenog za dva ubistva u Istočnom Sarajevu


Izručenje obavljeno na graničnom prelazu Rača, između BiH i Srbije, 13. marta 2023.
Izručenje obavljeno na graničnom prelazu Rača, između BiH i Srbije, 13. marta 2023.

Policijski djelatnici Sudske policije Bosne i Hercegovine (BiH) preuzeli su od kolega iz Srbije osumnjičenog Vladana Pejušića (koristi i identitet Mirko Vukmirović) na graničnom prijelazu Rača, te ga prevezli u pritvor Tužiteljstva BiH.

"Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubojstava u Istočnom Sarajevu, kao i suradnju sa pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina u regionu, povezanim sa nizom kaznenih djela", saopćilo je Tužiteljstvo BiH ne precizirajući o kojim ubistvima je riječ.

Iz Tužiteljstva BiH navode da će Pejušić, rođen 1987. godine, biti predat postupajućem tužitelju, koji će ga ispitati i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem tjeralice.

Za osumnjičenim duže vremena traga Tužiteljstvo BiH, a sumnjiči se za pripadnost strukturama organiziranog kriminala, koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH, naveli su iz Tužiteljstva BiH i dodali da zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, nastavljaju istragu u ovom predmetu.

Vladan Pejušić je uhapšen u martu 2022. godine Novom Sadu po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Siniše Miličevića "Tigra" i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.

Ime Vladana Pejušića se do sada više puta pojavljivalo u istrazi koja se vodi protiv Darka Eleza. Siniša Miličević je bio vlasnik svadbenog salona "Rodeo", te kafića u ovom objektu u Istočnom Sarajevu.

Ubijen je 31. maja 2018. godine oko 22.40 u ispred njegove zgrade u Dabrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu.

Miloš Ostojić je ubijen je 1. januara 2019. godine ispred svog kluba "Sparta" u Istočnom Novom Sarajevu.

XS
SM
MD
LG