Dostupni linkovi

Basketaši Srbije osvojili olimpijsku bronzu


Reprezentativac Srbije Aleksandar Ratkov
Reprezentativac Srbije Aleksandar Ratkov

Basket reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijadi u Japanu.

Tim Srbije u meču za treće mesto 28. jula pobedio je Belgiju 21:10.

Tako je postao prva basket ekipa u istoriji Srbije sa olimpijskim odličjem, nakon što je košarkaška disciplina 3 na 3 od Igara u Tokiju uvrštena u olimpijske sportove.

Prvu olimpijsku medalju u basketu za Srbiju osvojili su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

Do polufinala sa Rusijom, u kom su nadigrani sa 21:10, basketaši Srbije stigli su sa sedam pobeda u sedam mečeva u grupnoj fazi takmičenja.

U velikom finalu i borbi za zlatnu medalju basketaši Letonije pobedili su Rusiju 21:18.

Na Olimpijadi u Japanu, koja traje od 23. jula do 22. avgusta, bronza basketaša četvrta je medalja koju je osvojila Srbija.

Tekvondistkinja Milica Mandić 27. jula osvojila je zlatnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma. Ona je u finalnom meču pobedila Korejku Li Dabin 10:7. Nakon što je i na Igrama u Londonu 2012. izborila zlato, odličjem u Tokiju postala je najuspešnija olimpijka u istoriji Srbije.

Tekvondoka Srbije Tijana Bogdanović prethodno je 24. jula u konkurenciji do 49 kilograma osvojila bronzanu medalju na Olimpijadi u Japanu pobedom 20:6 nad Japankom Mijo Jamadu u meču za treće mesto. I njoj je ovo druga olimpijska medalja, nakon što je 2016. u Rio de Žaneiru osvojila srebro.

Prvu medalju za Srbiju u Tokiju osvojio je 24. jula strelac Damir Mikec. U disciplini vazdušni pištolj, nakon što je kao osmi ušao u finale, rezultatom 237,9 krugova zauzeo je drugo mesto i poneo srebrno odličje.

XS
SM
MD
LG