Dostupni linkovi

Sporni sajt u Crnoj Gori 'crta mete Abazoviću i dijelu poslanika'


Digitalni forenzički centar iz Podgorice saopštio je da je sajt izdaja.me registrovan prije tri dana i da je identitet zakupca zaštićen, ilustrativna fotografija

Dio političkih partija u Crnoj Gori uputio je zahtjev Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova da istraže ko stoji iza novoosnovanog portala izdaja.me sa kojeg se ciljaju poslanici stranaka koje bi mogle da budu dio buduće manjinske Vlade.

Na internetu je kreiran sajt izdaja.me na kojem su objavljene fotografije poslanika Građanske liste Civis i Građanskog pokreta URA na čelu sa predsjednikom stranke i vicepremijerom Dritanom Abazovićem i Socijalističke narodne partije čiji je predsjednik Vladimir Joković.

Svaku od fotografija prate natpisi poput "Izdaja", "Spasi obraz", "Prodato" i "Koliko si para dobio".

Iz Vlade su odbacili tvrdnje poslanika Građanskog pokreta URA Miloša Konatara da Kabinet premijera Zdravka Krivokapića stoji iza sajta izdaja.me.

Kontar, potpredsjednik URA, je prethodno saopštio da za crtanje meta poslanicima smatra lično odgovornima lidere Demokrata Aleksu Bečića i Borisa Bogdanovića, kao i kabinet premijera i lično Zdravka Krivokapića, zajedno sa ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem.

"Svojom retorikom i djelovanjem su uradili sve da nacrtaju mete političkim protivnicima“, naveo je Konatar, dodajući da traže od Ministarstva unutrašnjih poslova odgovor ko stoji iza sajta.

Ministar finansija Milojko Spajić negirao je da ima veze sa spornom internet stranicom, te da je jedino za šta se zalaže bolji standard građana.

I iz opozicione Socijaldemokrate osudili su sadržaj sajta i pozvali nadležne da otkriju ko stoji iza njega.

Digitalni forenzički centar iz Podgorice saopštio je da je sajt izdaja.me registrovan prije tri dana i da je identitet zakupca zaštićen.

Inače, ove optužbe nastavak su političkih sukoba unutar Vlade i podjele među ministrima na one koji ostaju lojalni premijeru Krivokapiću i one koji podržavaju potpredsjenika Vlade Dritana Abazovića koji je inicirao izglasavanje nepovjerenja Vladi i predložio formiranje zbog inicijative manjinske Vlade.

Abazovićeva stranka Građanski pokret URA i organizacija Civis zajedno sa opozicijom podnijeli su predlog Skupštini za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Premijer Krivokapić je potom predložio Skupštini razrješenje vicepremijera Abazovića i skraćenje mandata Skupštini Crne Gore kako bi se ušlo u raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Potencijalno obaranje Krivokapićeve Vlade podiglo je dodatne tenzije na crnogorskoj političkoj sceni i pokrenulo proteste pristalica dijela partija aktelne vladajuće većine.

Ministri na protestu podrške svojoj vladi u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG