Dostupni linkovi

Exit festival: Dvosatni spektakl Duran Duran


Pevač grupe Duran Duran Simon Le Bon na Exitu
Spektakularnim koncertom britanskog sastava Duran Duran otvoren je 12. jula ovogodišnji Exit festival. Novosadsku publiku oduševili su retrospektivnim repertoarom – njihov nastup trajao je skoro dva sata. Međutim, posetioce nije oduševio samo program već i grad.

Došli smo iz Belgije. Prvi put smo u ovom gradu. Jako nam se sviđa Novi Sad, lepši je nego Beograd”, kaže grupa mladih.

„Ja sam iz Britanije. Jedva čekam nastup benda New Order. Novi Sad mi se jako dopada”, sa oduševljenjem govori jedna devojka.

Osim muzičkog dela festivala, Exit je organizovao i sajam nevladinih organizacija.

„Ove godine posebnu pažnju smo stavili na promovisanje projekta Multikulturalizam u muzici, koji promoviše razmenu i muzičare iz Istočnei Centralne Evrope, Agora stejdž je namenjen svima onima koji su zainteresovani za društvena dešavanja – na posebnim forumima razgovaramo slobodi na internetu, o gej prajdu ali i o arapskom proleću i o akciji okupiraj Wall Street”, objašnjava oortparol festivala, Srđan Marjanović.

Osim muzike, organizatori su najavili i prateće programe kao što su Silent disco, sajla za spuštanje, 3D projekcije, tematske žurke, performanse, besplatne masaže i frizerski salon.

Prvi put na festivalu je postavljena i bina pod nazivom Peep Show Stage, namenjena za publiku iznad 18 godina, na kojem će DJ-eve pratiti plesačice i projekcije umetničkih erotskih filmova.

Inače, u petak, 13. jula na glavnoj bini glavna zvezda biće grupa New Order. Festival traje do nedelje, 15. jula.

VIDEO: New Order - Crystal
XS
SM
MD
LG