Dostupni linkovi

U Solunu se uvodi policijski čas zbog korona virusa


Protest protivnika vakcinacije protiv korone u Solunu, 21. jul 2021
Protest protivnika vakcinacije protiv korone u Solunu, 21. jul 2021

Vlasti u grčkom gradu Solunu uvešće noćni policijski čas i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima, nakon povećanja broja slučajeva infekcije virusom korona, saopštilu su zvaničici, piše list "Katimerini".

Broj zaraženih se stabilizovao širom zemlje, ali je porastao u severnoj Grčkoj.

Ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da će Solun i njegov širi region i susedne regionalne jedinice Halkidiki i Kilkis, zajedno sa centralnim gradom Larisom, od sutra biti prebačeni na nivo četiri mera restrikcije na nedelju dana.

Slične mere uvedene su i u oblastima i gradovima Drama, Imatija, Kastorija, Kavala, Peli, Pierija i Ksanti - sve u severnoj Grčkoj - gde je služba Civilne zaštite produžila postojeća ograničenja za još najmanje nedelju dana.

Sva kretanja u zonama u kojima je na snazi policijski čas biće zabranjena između 1.00 i 6.00 časova ujutro, osim u hitnim slučajevima i na radnom mestu, dok muzika nije dozvoljena u klubovima, barovima i kafićima kako bi se sprečilo masovno okupljanje.

Zabranjene su zabave i druga okupljanja više od 20 ljudi, kako u privatnom tako i u javnom okruženju, a kazne za kršenje ovog ograničenja kreću se od 50.000 do 200.000 evra.

Grčka je u četvrtak prijavila 2.232 nove infekcija i 33 smrtna ishoda, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije dostigao 655.767, a broj umrlih 14.828.

Oko 58 odsto Grka je u potpunosti vakcinisano.

Vlada se nada da će taj broj dostiči 70 odsto u pokušaju da izgradi kolektivni imunitet protiv virusa.

XS
SM
MD
LG