Dostupni linkovi

SNSD pobjednik vanrednih lokalnih izbora u Laktašima


Miroslav Kodžoman

Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman pobijedio je na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaš koji su održani u nedelju.

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Opštinska izborna komisija za Kodžomana je glasalo 56,2 birača .

Na birališta je izašlo 16.075 birača od 31. 482 građana s pravom glasa ili 51,22 posto.

Kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović dobio je 6526 glasova ili 42 posto birača dok je kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević osvojio 1,8 posto glasova.

Predsjednica Opštinske izborne komisije Milka Đaković saopštila je da je izborni dan protekao u demokratskom ozračju i da na biralištima nije zabilježen nijedan incident.

Vukašin Vojinović, foto: Erduan Katana
Vukašin Vojinović, foto: Erduan Katana

Vukašin Vojinović čestitao je protivkandidatu Miroslavu Kodžomanu pobjedu na prijevremenim izborima.

I pored poraza Vojnović je ocjeni da je ovo dobar znak za opoziciju u RS-u uoči opštih izbora koji će su u Bosni i Hercegovni održati 12 oktobra.

"SNSD je dobio samo 55 posto glasova u Laktašima gdje je ponikao i zato smatram da će republički izbori pokazati veoma drugačiji rezultat", istakao je Vojinović.

Centralna izborna komisija donijela je odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika opštine Laktaši, nakon što je u junu ove godine ostavku na tu funkciju podnio Milan Topolović iz SNSD-a.

  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG