Dostupni linkovi

Prognoze meteorologa o snježnom talasu koji će zahvatiti region bivše Jugoslavije su se obistinile. Veći dio regiona „osvanuo“ je pod snježnim pokrivačem, koji na planinama u BiH, na primjer, iznosi i do 20 cm.

Snijeg je pao i u Mostaru, na jugu BiH, gdje se tako nešto ne dešava svake godine. U nedjelju ujutro taj grad je osvanuo pod snijegom visine od oko 1 cm, kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. Međutim, od svanuća pada kiša, a najveća dnevna temperatura bi se trebala popeti i do 8 stepeni Celzijusa, pa se očekuje da se snijeg otopi.

Međutim, na okolnim planinama, prema informacijama koje je Radio Slobodna Evropa dobio s terena, palo je i do 20-ak cm snijega, koji je i tokom jutra nastavio padati.

Kako je nedeljno jutro izgledalo u tom gradu poznatom po blagoj mediteranskoj klimi, gdje stanovnici i nisu navikli na snježnu „bljuzgavicu“ pogledajte u priloženoj foto-galeriji...

  • 16x9 Image

    Mirsad Behram

    Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG