Dostupni linkovi

Vlada S. Makedonije zamrzla cene osnovnih prehrambenih proizvoda


Cene su ograničene i za suncokretovo ulje, ilustrativna fotografija

Vlada Severne Makedonije odlučila je u subotu, 4. decembra, da ograniči cene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koje su imale 1. decembra.

Kako se navodi u saopštenju sa 124. sednice, Vlada je donela odluku o odredjivanju najviših cena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. januara 2022.

Tom odlukom se određuju najviše cene osnovnih prehrambenih proizvoda - hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mleka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

"Najviše cene tih proizvoda se utvrđuju na nivo cena koje su primenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako sutuacija na tržištu to i dalje bude zahtevala", naglašava se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na predlog njegovog ministarstva i da su "isključene cene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine".

XS
SM
MD
LG