Dostupni linkovi

U Sloveniji pretresi objekata, kao i kuća gradonačelnika Ljubljane


Ljubljana, Slovenija, januar 2007.
Ljubljana, Slovenija, januar 2007.

Slovenačka policija izvršila je u utorak pretrese kuća na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice u okviru istrage krivičnih djela privrednog kriminala i korupcije, a iz ljubljanske Gradske uprave su potvrdili da su pretresi u njihovim prostorijama i u kući gradonačelika Zorana Jankovića.

Policija je izvršila više od 50 pretresa kuća širom zemlje.

Pretresi su pokrenuti na osnovu sudskih naredbi, a uputilo ih je specijalizovano državno tužilaštvo.

Iz ljubljanske Policijske uprave su saopštili da sprovode opširne aktivnosti u okviru istrage krivičnih djela privrednog kriminala i korupcije na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice.

Iz uprave grada Ljubljane je potvrđeno da se pretresi vrše u njihovim prostorijama i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića.

Jankovićev advokat Janez Koščak rekao je novinarima da Jankovića terete da je podsticao na zloupotrebu položaja zbog potpisivanja dva sponzorska ugovora sa fudbalskim klubom.

Advokat Koščak objasnio je da su istražioci izvršili ukupno 58 pretresa kuća, a prema njegovim rečima, Janković je jedan od 21 osumnjičenog.

"Morate shvatiti da me malo manje zanima za šta se drugi ljudi terete. Ali, koliko sam mogao da vidim, radilo se o davanju mita nekim državnim funkcionerima koji su navodno dobijali novac od investitora da bi ubrzali dobijanje građevinskih dozvola", rekao je advokat za Televiziju Slovenija.

On je naveo kako očekuje da će tužilaštvo po okončanju pretkrivičnog postupka odbaciti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika i da neće biti krivičnog postupka.

XS
SM
MD
LG