Dostupni linkovi

U Sloveniji više od 75 odsto testiranih pozitivno na koronu


Testiranje na korona virus u Ljubljani, decembar 2020.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno do sada rekordnih 13.911 slučajeva zaraze korona virusom, a pozitivno je bilo čak 75,5 odsto testova, pa vlada u još uvek teškoj epidemiološkoj situaciji ne razmišlja o popuštanju mera.

Uprkos rastu broja zaraženih, broj hospitalizovanih je stabilan, ali uz ovako visoku prisutnost virusa u populaciji očekuje se pritisak na bolnice, prenosi agencija Beta.

"Zato ne razmišljamo o dodatnom popuštanju mera nego razmišljamo o izlaznoj strategiji", kazala je za medije infektološkinja Mateja Logar koja vodi vladinu stručnu grupu za COVID-19.

U poslednja 24 sata u Sloveniji je sa 18.428 PCR testiranja potvrđeno 13.911 infekcija korona virusom, uz 75,5 odsto pozitivnih, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije, objavio je u nedelju, 23. januara, nacionalni Institut za javno zdravlje.

Uz to, urađeno je i više od 73.000 brzih antigenskih testova, čiji rezultat još nije objavljen jer pozitivne nalaze treba naknadno potvrditi PCR testiranjem.

U Sloveniji je do sada vakcinisano nešto više od 57 odsto stanovništva.

XS
SM
MD
LG