Dostupni linkovi

Sušić: Moramo pobijediti u preostale dvije utakmice


Nogometna reprezentacija BiH u srijedu je doputovala u Sarajevo, nakon pobjede u Žilini nad Slovačkom sa 2:1 u utorak uvečer. Na sarajevskom aerodromu bh. reprezentativce i izbornika Safeta Sušića dočekalo je oko stotinjak navijača i brojne novinarske ekipe. Pobjeda bh. reprezentacije u utorak uveče je proslavljena na ulicama u mnogim gradovima u BiH.

Nogometna reprezentacija BiH doputovala je oko 13 sati na sarajevski aerodorom. Slavlje u utorak uveče zbog pobjede bh. reprezentacije i njen sve izvjesniji odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil utjecalo je na to da se na dočeku u srijedu pojavilo tek oko stotinjak navijača.

Izbornik Safet Sušić ocijenio je ovu utakmicu kao jednu do najvažnijih u cijelim kvalifikacijama:

„Mislim da smo pobijedili jednu zaista jaku reprezentaciju. Samo mi je čudo kako ova reprezentacija nije ranije igrala tako dobro kao što je igrala ove dvije utakmice protiv nas. Momcima sve čestitke. Našoj publici, koja nas je bodrila od prvog do zadnjeg minuta i bila naš 12. igrač, zahvaljujem“, rekao je izbornik.

Pobjedu bh. reprezentacije u petak uveče su proslavili navijači u mnogim gradovima širom BiH. Izbornik Sušić kaže kako je bila predivna atmosfera i na ulicama Žiline:

„Bilo je slavlje kakvo je bilo i ovdje u Sarajevu – vidjeli smo mi to. S ovom pobjedom sada ja mislim ne bi nam se smjelo desiti iznenađenje. Moramo pobijediti u ove dvije utakmice", poručio je Sušić.

Selektor je u Žilini neposredno nakon pobjede u utorak uvečer rekao kako vjeruje da će u posljednjoj utakmici kvalifikacija u Litvaniji biti nekoliko desetina tisuća bh. navijača.

„Moji momci su večeras odigrali puno bolje nego u Zenici i zasluženo pobijedili. Čestitam igračima na velikoj pobjedi, zahvaljujem se divnoj publici koja je bila naš 12. igrač i svima onima koji su vjerovali u ovu reprezentaciju", kazao je Sušić na press konferenciji u Žilini.

Pobjeda u Žilini odvela je reprezentaciju BiH nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bosni i Hercegovini su ostale još dvije utakmice - sa Litvanijom i Lihtenštajnom.

Tokom slavlja navijača zbog pobjede u utorak uvečer zabilježeni su indicenti u Mostaru, kada je grupa navijača krenula s Musale prema Španskom trgu, gdje su se sukobili s pripadicima policije koji su na toj lokaciji bili raspoređeni tokom utakmice.

Neslužbeno se saznaje da je u kamenovanju oštećeno i nekoliko automobila. Nakon ovoga situacija se u gradu smirila, a bilo je i sporadičnih dobacivanja iz ugostiteljskih objekata, gdje je policija također djelovala.
  • 16x9 Image

    Ivan Katavić

    Novinarstvom se profesionalno bavi od 2005. godine kada je postao član redakcije sarajevskog dopisništva RSE. Najčešće obrađuje teme iz života običnih ljudi, kulture i sporta.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG