Dostupni linkovi

Snimci sa nadzornih kamera tetovske COVID bolnice predati tužilaštvu


Prizor privremene COVID bolnice nakon ugašenog požara, Tetovo (8. septembar 2021.)
Prizor privremene COVID bolnice nakon ugašenog požara, Tetovo (8. septembar 2021.)

Snimci sa nadzornih kamera privremene COVID bolnice koja je izgorjela u Tetovu u srijedu (8. septembar) predati su tužilaštvu, rekao je u petak (10. septembar) koordinator ove ustanove u Tetovu, gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije, Gezim Nuredini.

U četvrtak (9. septembar) u zemlji je proglašena trodnevna žalost 9., 10. i 11. septembra nakon nesreće u kojoj je nastradalo 14 pacijenata, a 12 je lakše povrijeđeno.

Požar je izbio u srijedu oko 21 sat, a vatrogasne jedinice su odmah izašle na teren. Ubrzo je požar lokalizovan, a oko 22:30 sati ugašen.

U trenutku izbijanja požara u bolnici je bilo 26 pacijenata, dva ljekara i četiri medicinske sestre, naveo je ministar zdravlja Venko Filipče i dodao da među nastradalima nema zdravstvenih radnika.

Obdukcijom je otkrivena starost poginulih čija su tijela predata sudskoj medicini.

"Poginule osobe su stare između 29 i 79 godina. Dvanaest pacijenata koji su bili u privremenoj bolnici su hospitalizovani u bolnici u Tetovu i stabilnog su zdravlja", rekao je Filipče i istakao da ne bježi od odgovornosti, ali da će pričekati da se istraga okonča.

Makedonski predsjednik Stevo Pendarovski rekao da trenutno nema indicija da je požar podmetnut.

Najmanje 14 poginulih u požaru u COVID bolnici u Tetovu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

XS
SM
MD
LG