Dostupni linkovi

"Simfonija različitosti" u Livnu


Sa koncerta u Livnu
Sa koncerta u Livnu
Dvije nevladine organizacije, Ekumenska inicijativa žena iz Omiša i Udruženje žena "Li-woman" iz Livna upriličile su Livnu i Livnjacima nezaboravan koncert, „Simfoniju različitosti“. Sudionicima koncerta i publici u dvorani pokazale su kako kultura i glazba spajaju ljude.

Ovaj kulturni događaj dio je prekograničnog projekta „Premošćivanje različitosti“ kojega žene iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, realiziraju u okviru dvanaestomjesečnih aktivnosti.

Carolyn Boyd Tomasović, izvršna direktorica Ekumenske inicijative žena iz Omiša i Jasminka Borković, predsjednica livanjskog udruženja 'Li-woman' učinile su to uz pomoć Gradskog harmonikaškog orkestra HKUD 'Dinara', zbora 'Pontanima' iz Sarajeva i KUD Drvar.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:08 0:00
Direktan link

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00
Direktan link

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:13 0:00
Direktan link

„Ovom inicijativom htjele smo pokazati da su naše različitosti uglavnom razlog za slaviti, to je naše bogatstvo. Kroz glazbu smo htjele večeras pokazati i da imamo mnogo više zajedničkog nego što mislimo“, kazala je Carolyn Boyd Tomasović, izvršna direktorica Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Jasminka Borković, predsjednica Udruge žena 'Li-woman', navodi:

„Možemo reći da je specifični cilj pokretanje gospodarstva, zaštite okoliša i svega onog što nas zapravo veže u ovom prekograničnom području, a prošlost je ta koja govori da smo imali savršene odnose u tom smislu i da smo se uvijek oslanjali jedni na druge.“

Voditelj 'Pontanime' fra Ivo Marković ističe posebno poslanje sarajevskog zbora.

„S obzirom na Bosnu, na stradanje ljudi, mi smo tom Simfonijom, rekao bih moći muzike, pokušali smo liječiti ljude i pomirivati.“

Ako je suditi po reakciji gledatelja u tome su u cijelosti uspjeli.

„Odlično je, bilo je super.“
„Malo je ovakvih događanja. Ja mislim da je ovo jedna od rijetkih prilika da nešto vidimo i čujemo ovdje. Meni je drago da sam bio večeras.“


Jedan od ciljeva ovog višeslojnog projekta u okviru kojega će se već idućeg tjedna upriličiti izložba, a potom i radionica, jeste povećati javnu vidljivost kreativnog angažmana žena, te njihovo sudjelovanje u lokalnim i prekograničnim inicijativama.
XS
SM
MD
LG