Dostupni linkovi

Sigal sa vlastima Srbije: "Patriota" u Beogradu


Stiven Sigal u Beogradu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Stiven Sigal s predsednikom Nikolićem

Američki glumac i zvezda akcionih filmova Stiven Sigal sastao se u utorak, 1. decembra, sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Producent i muzičar, poznat između ostalog po svojoj javnoj privrženosti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, u Srbiji je primio nagradu za dobročinstvo i humanitarni rad fondacije ''Braća Karić'', a navodno bi trebalo i da kao majstor aikidoa održi obuku borilačkih veština Specijalnim jedinicama MUP Srbije.

Srećom po predsednika i premijera, gost Beograda, inače majstor aikida, nije primenio svoje znanje borilačkih veština na njima. Umesto aikido zahvata, sve je ostalo samo na srdačnom rukovanju. Holivudski glumac se u Vladi sastao sa premijerom Aleksadrom Vučićem,a prethodno ga je primio predsednik Nikolić u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Zvezda akcionih filmova “Pod opsadom”, "Patriota" i “Na smrtonosnoj zemlji” u poseti je Beogradu kao ambasador fondacije "Umetnost, sloboda, snaga", i ovogodišnji je laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad fondacije "Braća Karić". Osnivač fondacije je Bogoljub Karić, koji se već godinama krije u Rusiji, pošto je za njim raspisana crvena poternica zbog malverzacija sa firmom “Mobtel”.

Slučajno ili ne, tek Sigal je javno podržao rusku aneksiju Krima, a ne krije ni da održava prijateljske veze sa Putinom, pa nije zaboravio da ga pomene ni u svom govoru na dodeli nagrade u Beogradu.

“Velika mi je čast što sam pored ovako velikih ljudi koji su takođe dobili nagradu i što sledim mnoge lidere koji su pre mene nagrađeni, kao što je to ruski predsednik Putin”, rekao je Sigal, a prenosi beogradska bulevarska štampa.

"Najvažnije je da mi ova nagrada daje priliku da ne govorim o tome šta sam ja uradio, već šta mi kao jedna porodica možemo da uradimo uz svu mudrost, znanje i veštine, ili 'sai', kako se na japanskom kaže dar, koji od boga primamo, to jest talenat", dodao je glumac.

Tokom boravka u Srbiji, Sigal je posetio Prihvatilište za decu i družio se sa mališanima iz te ustanove, a izrazio je želju i da otvori školu aikida. Upravo kao majstor ove borilačke veštine Sigal će, kako je najavljeno, održati obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

Filmski reditelj Radivoje Raša Andrić smatra da je lepa vest kada poznate ličnosti posete Srbiju, ali mu smeta preplitanje politike i industrije zabave.

“To mi je malo suludo kad se političari slikaju i razgovaraju sa glumcima i pevačima, to nekako devalvira te političare, a ne promoviše ih, tako mi to izgleda. Više mi se dopada što je bio u tom domu za decu, nego što se video sa premijerom ili predsednikom”, smatra naš sagovornik.

Osim sa najvišim državnicima, Sigal se sreo i sa gradonačelnikom Beograda sa kojim je razgovarao o mogućoj saradnje na promocija Beograda i Srbije u svetu.

SIgal je tokom devedesetih i dvehiljaditih u nekoliko navrata bio optužen za seksualno uznemiravanje žena, ali su optužbe odbačene.

XS
SM
MD
LG