Dostupni linkovi

Novo u turističkoj ponudi Hrvatske: Prvi tematski dječiji hotel


Dječiji hotel Andrija
Dječiji hotel Andrija
Hrvatska odnedavno ima prvi dječji hotel, novost u hrvatskoj turističkoj ponudi, a riječ je jednom od 5 preuređenih hotela hotelskog naselja Solaris u Šibeniku. Iako mu je prva sezona u Solarisu tvrde da su zadovoljni popunjenošću i interesom.

Razigran, maštovit i jedinstven, tako prvi tematski dječji hotel u Hrvatskoj opisuje menadžerica Solarisovog marketinga, Alma Radoš:

„Ovdje je sve podređeno djeci, dizajn hotela prati jedan razigrani podvodni morski svijet iz mašte. Sa plafona tako vise morski psi, sirene,delfini, brodovi....i djeca, zapravo, uplovljavaju u jedan maštoviti svijet, prilagođen njihovom uzrastu.“

Da je riječ o posebnom hotelu jasno je, kaže, već na samom ulazu, gdje roditelji čekiraju dolazak na velikoj recepciji, a 'gusarice recepcionarke' zabavljaju djecu na maloj recepciji gdje se nalazi i tobogan u obliku vulkana.

Tu je i restoran za djecu, s malim stolovima i stolicama, malim vilicama i noževima, čašama, a u cijenu je uračunata animacija i čuvanje djece, ali,ako je na čitav dan onda se dadilje posebno plaćaju.

„Tako da se roditelji mogu opustiti, uhvatiti trenutak i za sebe, mogu ostaviti djecu u našem 'summer clubu', djeca će tamo crtati, igrat se s našim maskotama, uživat će u vožnji u našem malom express vlakiću, učit će plivati, vježbat će u bazenu, a za to vrijeme roditelji se mogu osunčati i okupati ili otići, na primjer, u Šibenik“, navodi Radoš.

Zadovoljni i roditelji i djeca

Riječ j e o hotelu s 4 zvjezdice, jedna trećina su spojene obiteljske sobe i za njih je cijena u sezoni, noćenje s doručkom za četvero, uglavnom dvoje odraslih i dvoje djece - 284 eura, a najjeftinija cijena u predsezoni je 128 eura. Nije jeftino i zasad je najviše obitelji iz Njemačke i Slovenije.

„Pa, ovo je dobro jer možemo i mi roditelji malo odmoriti, zbog ovih animacija možemo imati više vremena za sebe, tako da nam je baš super“, zadovoljno ističe gost iz Slovenije Gregor Miklavčić.

Dječiji hotel Andrija
Dječiji hotel Andrija
„Najdraže su mi te maskote, pa plesanje i bazeni“, kaže desetogodišnja Stela Miklavčić.

„Jako dobro, program je jako dobar“, oduševljena je i gošća iz Njemačke.

Hrvatska televizija je među gostima zabilježila i obitelj Predraga Trajkovskog iz Makedonije, kaže da je informaciju o hotelu našao na internetu:

„Mi smo vrlo zadovoljni uslugom i programom, tu su 'mini žurke', diskoteke..i kad su djeca zadovoljna,onda smo i mi.“

Slično za Radio Slobodna Europa potvrđuje i Nataša Perković, Hrvatica koja živi u Njemačkoj. Za prvi dječji hotel na Jadranu također je saznala putem interneta, ima dva sina, od dvije i 9 godina, kaže da su baš uživali i da će doći i drugo ljeto.

„Sutra odlazimo, na žalost, ne možemo duže, a dojmovi su nam predivni. Za svakog ima ponešto, za veću i za mlađu djecu. Naš se stariji sin nije htio micati iz igraonice, tako da već sad vjerujemo da ćemo doći i iduće godine“, kaže Nataša Perković.

Marketinška menadžerica Alma Radoš napominje da su radionice uvijek i edukativnog karaktera, pa djeca iz cijelog svijeta mogu nešto više naučiti i o Hrvatskoj, u kojoj su ljetovala, uče je crtati, a zanimljiva su im, kaže, i imena pet Solarisovih hotela –Niko, Jure, Jakov, Ivan i dječji hotel Andrija, koja su dobila po imenima graditelja poznate Šibenske katedrale:

„Znate da su Šibensku katedralu, jednu od najljepših građevina u Hrvatskoj, gradile generacije, 100 godina. Dakle, Hotel Ivan nosi ime po velikom hrvatskom kiparu Ivanu Meštroviću, živio je u 20 stoljeću i posljednji je radio na Šibenskoj katedrali, Hotel Jakov je dobio ime prema svecu zaštitniku Šibenske katedrale, Jure prema Juraju Dalmatincu, Nikola prema Nikoli Firentincu i Andrija prema Andriji Alešiju“, pojašnjava Radoš.

Današnjoj generaciji roditelja puno je lakše ljetovati i putovati na ljetovanje i zbog dobro uređenih odmorišta na hrvatskim autocestama, gdje već duže vrijeme, kao i u zapadnim zemljama, postoje uredjeni prostori za presvlačenje beba, potvrđuje Ronald Radojević iz Hrvatskih autocesta.

„Na većini odmorišta, u sklopu kojih su benzinske postaje, moteli i restorani, nalaze se i stalci za premotavanje beba, a u sklopu većine odmorišta nalaze se i dječja igrališta“, kaže Ronald Radojević.
XS
SM
MD
LG