Dostupni linkovi

Kraj šoua "Lari King uživo"


Poznati tv voditelj Lari King
Poznati američki tv voditelj Lari King, spustio je noćas zavesu na svoj tok-šou, koji je punih 25 godina, svakog četvrtka u udarnom terminu, emitovan na CNN.

U Kingovom, na trenutke emotivnom "finalu", društvo su mu pravili Bil Mar i Rajan Sikrest, koji su ga ranijih godina, kad bi bio odstutan, povremeno zamenjivali u programu.

Tokom emisije "Lari King uživo", priznanje Kingu odali su, između ostalih, presednik Barak Obama, guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, investitor Donald Tramp, kao i mnoge kolege.

King (77) je još u junu najavio povlačenje, zbog privatnih razloga. Njegova sedma supruga Šon Sautvik oporavlja se od konzumiranja preterane doze droga.

On je tokom karijere imao oko 50.000 intervjua, od toga više od 6.000 na CNN-u.

Pre nego što je 1985. godine došao na tu televiziju, bio je zaposlen na radiju. Svojevremeno, njegov program je imao najbolji rejting.

Kritičari su mu zamerali da je ponekad bio slabo pripremljen za svoje goste, dok je on govorio da je njegov pristup "minimalistički", odnosno da navede gosta da kaže što više.

Gledanost njegove emisije poslednjih godina značajno je opala, kao i CNN. Kingov šou je imao gledanost od 1,34 miliona prošle godine, da bi ona pala na 771.000 u prvom kvartalu ove godine.

Lari King je izjavio da je ponosan što je njegov šou najduži šou u istoriji, koji je imao istog voditelja i bio emitovan u isto vreme.

Očekuje se da ga u januaru, u istom terminu zameni Pirs Morgan, britanski voditelj, koji je bio i sudija u emisiji "Amerika ima talenta".

XS
SM
MD
LG