Dostupni linkovi

Dvoje povređenih u eksploziji ručne bombe na severu Kosova


Kako je saopštila kosovska policija, sedam automobila je oštećeno nakon eksplozije ručne bombe u Severnoj Mitrovici 15. januara 2024.
Kako je saopštila kosovska policija, sedam automobila je oštećeno nakon eksplozije ručne bombe u Severnoj Mitrovici 15. januara 2024.

Dve osobe su povređene u eksploziji ručne bombe u ponedeljak u kasnim satima u Severnoj Mitrovici.

Zamenik direktora policije za region Sever Veton Elshani rekao je za Radio Slobodna Evropa da je jedan od povređenih u težem zdravstvenom stanju i nalazi se na lečenju u bolnici u Severnoj Mitrovici. No, prema njegovim riječima, njegov život je van životne opasnosti.

U međuvremenu, druga osoba je lakše povređena.

"Nemamo razloga verovati da je ovaj slučaj povezan s etničkim pitanjima", rekao je Elshani.

Eksplozija u Severnoj Mitrovici, prema navodima vlasti, nema međuetničke motive.
Eksplozija u Severnoj Mitrovici, prema navodima vlasti, nema međuetničke motive.

Direktor Kliničko- bolničkog centra u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek je izjavio za RSE da se jedan pacijent sa inicijalima N.V. nalazi na odeljenju intenzivne nege, da je zadobio povrede nanete eksplozivnom napravom ali da je van životne opasnosti.

"I dalje su sve dijagnostičke procedure u toku i konsultacije ostalih specijalista. U toku dana doneće se odluka da li će on nastaviti sa lečenjem u KBC Kosovska Mitrovica ili će imati potrebe za lečenjem u nekoj drugoj tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji", rekao je Elek.

On je dodao da je drugi povređeni trebao da bude zadržan na ortopediji, ali da je samovoljno napustio bolnicu.

Policija je saopštila da se incident dogodio 15. januara u 23.50 časova, kada su tri osobe srpske nacionalnosti - od kojih su dve povređene - izašle iz lokala poznatog kao Biševac u Severnoj Mitrovici kada im je prišao automobil iz kojeg je neko bacio ručnu bombu na njih.

U eksploziji je oštećeno i sedam automobila koji su se nalazili u blizini, a organi bezbednosti kažu da rade na rasvetljavanju ovog slučaja.

U Severnoj Mitrovici, opštini naseljenoj većinom Srbima, bilo je incidenata sa eksplozivnim napravama.

XS
SM
MD
LG