Dostupni linkovi

Crna Gora će u subotnjem finalu ovogodišnjeg Eurosonga, uz Sloveniju, biti jedina zemlja bivše Jugoslavije koja ima svog predstavnika - Sergeja Ćetkovića sa pjesmom "Moj svijet. Za Sergeja će, nema sumnje, glasati, kako crnogorska, tako i dijaspora svih država regiona, a vidjećemo da li će to biti dovoljno da, kako se očekuje, ostvari plasman među prvih deset. Sam Sergej je prije neki dan inače rekao da večeras pjeva za Balkan.

Sjajna izvedba ove balade, kao i po mnogim ocjenama, sjajan scenski nastup Sergeja Ćetkovića i ostalih članova tima, osvojili su žiri i publiku Eurosonga u polufinalu i tako odveli Crnu Goru u završnicu takmičenja na kome, od kada nastupa kao samostalna, nikada nije ušla u finale.

Sergejeva brojna publika u Crnoj Gori i regionu oduševljena je njegovim nastupom u polufinalu, a od finala uglavnom imaju velika očekivanja

Dosadašnji predstavnici Crne Gore na Eurosongu čestitaju Sergeju prolaz u finale, uz komplimente za nastup.

Rambo Amadeus je Crnu Goru predstavljao 2012. godine sa pjesmom Euro neuro.

"Nisam pratio nikada Eurosong, osim one godine kada sam bio prinuđen u Zelenoj sali da gledam ostale učesnike. Ove godine sam malo ispratio zbog Sergeja. Drago mi je. Očekivao sam da će da uđe u finale. Balade uvijek dobro prolaze. Lijepo je da je pjevao na našem, a ne na engleskom", kaže Rambo Amadeus.

Slaven Knezović je na Eurosongu učestvovao dva puta, a od Sergeja u finalu očekuje odličan plasman, iako će, kako kaže, biti teško govoriti o eventualnoj pobjedi.

"To je kao evropsko prvenstvo u muzici i skoro je nerealno očekivati uspjeh i pobjedu, ali realnost je što smo brojčano manji, nemamo toliku dijasporu i toliku infrastrukturu da bi animirali sve te poklonike koji bi dali našem predstavniku glas, ali su komentari, što se tiče ovogodišnjeg predstavnika, fantastični", smatra Knezović.

Govoreći o kvalitetu pjesama na Eurosongu, Rambo Amadeus kaže da su 60-te godine prošlog vijeka bile zlatne za taj festival, a da se danas ta manifestacija gotovo pretvorila u cirkus.

"Ono je cirkus. Svake godine je sve gore i gore, kao da je neki luna park u pitanju. Skaču, hvataju se na sajle, izgleda baš kao cirkus. I pjesme su prilično bez veze, sve liče jedna na drugu. Stvar je korisna za promociju Crne Gore i turizma i zato treba učestvovati. To je jedan prilično jeftin način da se bude prisutan u evropskim medijima", riječi su Ramba Amadeusa.

Crnogorski predstavnik Sergej Ćetković je nakon polufinalne večeri i slavlja zbog plasmana u finale kazao da će u subotu uveče pjevati za cijeli Balkan.

"Ove godine na Eurosongu nisu Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina, zato pjevam i za njih", poručio je Sergej.
  • 16x9 Image

    Predrag Tomović

    Nesuđeni pravnik završio je u novinarstvu. Prošao "školu" radija Free Montenegro, Antene M. Imao i kratak izlet na TV IN, ali se nakon toga vratio staroj ljubavi - radiju.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG