Dostupni linkovi

U Sarajevu skup podrške novinaru Senadu Hadžifejzoviću nakon prijetnji


Skup podrške novinaru Senadu Hadžifejzoviću nakon prijetnji, 29. maj, 2021. Sarajevo
Skup podrške novinaru Senadu Hadžifejzoviću nakon prijetnji, 29. maj, 2021. Sarajevo

Nekoliko desetaka građana okupilo se u subotu navečer, 29. maja, ispred Face televizije u Sarajevu kao znak podrške uredniku i vlasniku ove medijske kuće Senadu Hadžifejzoviću, zbog pokušaja upada muškarca u ovu TV-stanicu, u petak navečer, 28. maja.

Među okupljenima su bili i kolege novinari iz Sarajeva.

Senad Hadžifejzović se pridružio građanima koji su se okupili ispred zgrade u kojoj se nalazi ovaj televizija i prisutnima se zahvalio na podršci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je uhapsilo muškarca inicijala A. H. koji je pokušao upasti u prostorije Face TV-a.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopšteno da je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Hadžifejzović je u svojoj emisiji kazao da je njegova porodica pretrpjela fizički napad i da neće odustati.

Upravni odbor Udruženja BH novinara je osudio "govor mržnje i političke pritiske" usmjerene prema Face televiziji i njenom osnivaču i uredniku Senadu Hadžifejzoviću.

“Politički pritisci SDA i ključnih ljudi iz ove stranke na Face TV i Senada Hadžifejzovića lično, koji traju već sedmicama, predstavljaju nedozvoljeno uplitanje u uređivačku politiku ovog medija i organizovanu hajku s ciljem targetiranja Hadžifejzovića i njegovog medija kao 'neprijateljskog', antipatriotskog i propagandističkog. Organizovana hajka SDA na Face TV dodatno je podržana svakodnevnim objavama na društvenim mrežama simpatizera i članova ove stranke, koje su obilježene govorom mržnje, uvredama, psovkama i prijetnjama upućenim Senadu Hadžifejzoviću, te pokušajima da se na svaki način diskreditira njegova ličnost i novinarski angažman”, saopšteno je iz Udruženja.

Gradski odbor Stranke demokratske akcije (GO SDA) Mostar reagovao je 23. maja na izjave Senada Hadžifejzovića ističući kako "plasira neistine o Mostaru, SDA i Bakiru Izetbegoviću".

U saopštenju za javnost je navedeno kako su Hadžifejzovićevi "napadi puni uvreda i neistina, kojima su već duže vrijeme izloženi SDA, njen predsjednik Bakir Izetbegović, a u posljednje vrijeme i rahmetli Alija Izetbegović".

“GO SDA Mostar će se referirati na dio u kojem Hadžifejzović neosnovano optužuje predsjednika Bakira Izetbegovića i SDA da 'decenijama daje i prodaje Mostar Čoviću i HDZ-u', jer će se upravo na tom primjeru najbolje vidjeti kakve su neistine plasirane sa Face TV. Ako je na primjeru Mostara lahko pokazati kakvim se neistinama poslužio Hadžifejzović, onda je jasno da su i druge izrečene tvrdnje daleko od istine i plod povrijeđene sujete, ljutnje ili nekih drugih motiva”, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora SDA Mostar.

XS
SM
MD
LG