Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ubijen potpredsjednik SDS-a


Branislav Garić, Foto: Glas Srpske

u Doboju je u nedjelju ubijen potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Branislav Garić. Istog dana, policiji u Sarajevu se predao osumnjičeni za ovo ubistvo, Rajko Savić, takođe član Srpske demokratske Stranke, inače vlasnik najveće građevinske firme u Doboju.

Portparol Centra javne bezbjednosti Doboj, Ljerka Stanimirović, potvrdila je da je u nedjelju u Doboju ubijen potpredsjednik Srpske demokratske stranke Branislav Garić (43).

Ubistvo se desilo u prostorijama stranke u Vidovdanskoj ulici u Doboju, a Stanimirovićeva je navela da trenutno ne može navesti više detalja o ubistvu.

Rajko Savić, koji je osumnjičen da je danas ubio potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Branislava Garića predao se Prvoj policijskoj upravi u Sarajevu, izjavio je za Agenciju ONASA portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) Dragan Mioković

"Savić se predao danas u 15.40 sati i bit će predat kolegama u Doboju", kazao je Mioković.

Prema nepotvrđenim informacijama, Branislava Garića, koji je bio i predsjednik Opštinskog odbora (OO) SDS Doboj danas je u prostorijama ove stranke u Doboju iz vatrenog oružja ubio Rajko Savić, član OO SDS Doboj i direktor i vlasnik najveće građevinske firme u Doboju "Građ promet".

Prema nezvaniccnim informacijama, sumnja se da je motiv ubistva novac. Objekti koje je gradilo preduzeće "Grad-promet" nedavno su bili
zapečaćeni zbog višemilionskih dugova firme.

Branislav Garić je bio potpredsjednik Skupštine opštine Doboj i potpredsjednik SDS-a na nivou Republike Srpske.

Predsednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare u Doboju da je ovo "crni dan za SDS", upozoravajući da
čitava RS "treba da se zamisli šta se dešava i kuda ovo vodi".
  • 16x9 Image

    Milorad Milojević

    Diplomirao je 2003. kao prvi diplomirani novinar sa Univerziteta u Banjaluci. Novinarstvom se počeo baviti 1999. na banjalučkoj Alternativnoj televiziji. Godine 2002. postaje dopisnik RSE iz Banjaluke. Obrađuje političke i društvene teme.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG