Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Savić: Najveći problem prevod dokumenata EU


Nevenka Savić, Foto: Midhat Poturović
Harmonizacija zakonodavstva sa Evropskom unijom, biće jedan od prioriteta Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine, saopštila je direktorica Direkcije Nevenka Savić koja se danas, prvi put, nakon preuzimanja dužnosti, obratila javnosti.

Istovremeno, Savić je rekla kako je najveći problem na tom polju prevod dokumenata Evropske unije na domaće jezike, jer bh. institucije još uvijek nisu pronašle način da to finansiraju.

Poslušajte prilog:Savićeva je u srijedu preuzela dužnost šefa Direkcije za evropske intergracije, nakon što je od te funkcije odustala prvoplasirana na konkursu Lidija Topić.

Imenovanju Topićeve i Savićeve usprotivila se Stranka demokratske akcije, tražeći da se ispoštuje nacionalni balans rukovodećih ljudi u državnim institucijama.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG