Dostupni linkovi

Saudijska Arabija najavljuje zabranu putovanja zbog kršenja mera


Rijad za vreme policijskog časa zbog pandemije korona virusa u maju 2020. godine (arhivska fotografija)
Rijad za vreme policijskog časa zbog pandemije korona virusa u maju 2020. godine (arhivska fotografija)

Saudijska Arabija nametnuće trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje na "crvenoj listi", u cilju suzbijanja širenja korona virusa i njegovih novih sojeva, saopštila je državna novinska agencija 27. jula, a preneo Rojters.

"Svako za koga se dokaže da je kršio putne propise, podleže zakonskoj odgovornosti i visokim kaznama po povratku u zemlju i biće mu zabranjeno putovanje tri godine", prenela je državna agencija Saudijske Arabije izjavu neimenovanog zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova.

Saudijska Arabija zabranila je putovanje ili tranzit u više zemalja, uključujući Avganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je građanima i dalje zabranjeno direktno putovanje, ili preko druge države, do pomenutih država ili bilo koje druge države koja tek treba da kontroliše pandemiju ili gde su se novi sojevi proširili", rekao je zvaničnik.

Saudijska Arabija, najveća zalivska država sa oko 30 miliona stanovnika, u utorak je zabeležila 1.379 novih infekcija COVID-19. Ukupno su u državi registrovana 520.774 slučaja zaraze i 8.189 smrtnih slučajeva.

XS
SM
MD
LG