Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Navodno Šarićevo pismo ne utiče na optužnicu


Zgrada Specijalnoj suda u Beogradu, foto Vesna Anđić
U Specijalni sud u Beogradu stiglo je pismo čiji je navodni autor optuženi za za šverc kokaina Darko Šarić, potvrdila je za RSE portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić. Isto pismo, koje je Šarić navodno uputio "iz jedne evroazijske zemlje" dobio je i njegov advokat Zdenko Tomanović.

Posle izjava čelnika crnogorske policije i pravnog zastupnika odbeglog Darka Šarića, ostaje nepoznato gde se najtraženiji narkobos nalazi.

Iz Slovenije je saopšteno da je Šarić u Južnoj Africi, dok je u Specijalni sud i advokatsku kancelariju Tomanović stiglo njegovo navodno pismo iz jedne azijske zemlje, u kojem on najavljuje da će, kada se za to stvore uslovi, pokušati da dokaže da nije arhitekta narko klanova, izjavila je za naš program portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić.

„Pismo je zaista stiglo na adresu specijalnog suda, naslovljeno je na sudiju Petrovića, koji je predsednik tog veća. Međutim, prva rečenica u tom pismu je da se on obraća javnosti. Dakle potpisano je imenom i prezimenom Darko Šarić, štampano komjuterski. Ja o sadržaju pisma prosto ne bih govorila“, rekla je Kovačević Tomić.

Suština Šarićevog pisma, kako je naglasio njegov advokat Zdenko Tomanović, jeste ukazivanje da, kako navodi, i on ima pravo da se njegov slučaj vrati u okvire zakona i da se odluke o tome donose u nadležnim institucijama. Tomanović je dodao da Šarića on ili bilo ko iz njegove kancelarije nikada nikada nije video ni čuo.

"Nas je angažovala njegova majka, a kasnije i njegov brat, a pismo je, prema pečatu na njemu, poslato iz jedne evroazijske zemlje koju u ovom trenutku ne bih želeo da imenujem. Ali, s obzirom da je pismo, koliko vidim iz sadržine, poslato i sudu pretpostavljam da će se sud baviti time odakle je to pismo poslato“, kaže Tomanović.

Portparolka Specijalnog suda nije precizirala da li će biti pokrenuta istraga o poreklu pismu, ali je navela da ono ni na koji način ne utiče na optužnicu protiv Darka Šarića.

„Pismo nema nikakve pretnje, niti otkrivanje ikakvih tajni. U krivično-pravnom smislu, to pismo ne predstavlja nikakav dokaz, niti se može citirati kao odbrana optuženog, niti se on izjašnjava u optužnici. Dakle, on nema formu koja je potrebna da bi bilo upotrebljeno u sudu. Kažem vam, on se pismom jednostavno obraća javnosti, nezadovoljan jednostavno raznim natpisima u medijima i tako...", kaže portparolka Specijalnog suda u Beogradu.
  • 16x9 Image

    Iva Martinović

    Posle petooktobarskih promena počinje da radi na beogradskom radiju Studio B, u početku kao novinar-reporter, a potom i kao urednik informativnih emisija. U aprilu 2007. prelazi na Radio Slobodna Evropa, gde radi kao novinar-reporter i voditelj dnevnih informativnih emisija.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG