Dostupni linkovi

Sarajevo: Pedeset povrijeđenih u sudaru tramvaja


Sarajevo: Četrdeset povrijeđenih u sudaru tramvaja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Sarajevo: Četrdeset povrijeđenih u sudaru tramvaja

U sudaru dva tramvaja na raskrsnici kod Tehničke škole u Sarajevu povrijeđeno je oko 50 osoba. Udes se dogodio oko 13 sati i 45 minuta, a uzroci još nisu poznati.

"Prema prvim informacijama, povrede je zadobilo više od 40 osoba i oni su sa više vozila Hitne pomoći prevezeni u KCUS i Opću bolnicu „Abdulah Nakaš“ gdje im se ukazuje pomoć“, rekao je za RSE glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Vozačke kabine i prednji dio oba tramvaja znatno su oštećeni, a tragovi krvi u unutrašnjosti ukazuju da je bilo i onih sa težim povredama. Dežurni dispečer Hitne medicinske pomoći u Sarajevu Tihomir Bero prenosi informacije:

„Ekipe su intervenisale na licu mjesta i sve je to završeno. Nije bilo mrtvih. To mi je jako bitno jer već se plasiraju dezinforamcije - znači, niko od sugrađana nije poginuo. Ima povrijeđenih. Po podacima koje imam do sada, sve ekipe se još nisu vratile, moraju da nastave dalje rad, više od 20 je povrijeđenih. Dio povrijeđenih zbrinut je i prebačen na dalje liječenje na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Sarajevo, a dio je prevezen u Opću bolnicu’Primarijus Abdulah Nakaš’. Još ću jednom ponoviti - niko od sugrađana nije poginuo. Taj udes izgleda jako, jako ružno, ali niko nije poginuo“, kaže Bero.

U Opću bolnicu Abdulah Nakaš primljena su 24 pacijenta, kaže Jasmina Dučić Nuhodžić:

„Od toga je jedno dijete teže povrijeđeno i ono je prebačeno na Klinički centar, a ostali pacijenti su zadobili lakše povrede u tramvajskoj saobraćajnoj nesreći“, prenosi Jasmina Dučić Nuhodžić.

Glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić kaže kako je do sada najviše pacijenata primljeno s prijelomima i nagnječenjima.

"U Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo je primljeno 30 putnika, kojima su konstatovane povrede u vidu fraktura, kontuzija, posjekotina i udaraca. Niko nije životno ugrožen, a troje je zadržano na liječenju", navodi Selma Mulić.

Od uposlenika GRAS-a koji su se zatekli na licu mjesta saznajemo da su dvije žene koje su vozile tramvaj teže povrijeđene, ali detalja nema. Uzroci se istražuju, kaže glasnogovornica GRAS-a Meliha Sabljić:

„U 13 sati i 54 minute kod Tehničke škole došlo je do udesa dva tramvaja tako što su sudarili tramvaj garažni broj 215, koji je saobraćao iz pravca Baščaršije, i tramvaj garažni broj 228, koji je iz prvaca Ilidže skretao za Željezničku stanicu. Uzrok udesa će bit naknadno utvrđen“, navela je Sabljić.

Saobraćaj se pored raskrsnice kod Tehničke škole odvija otežano, a na lice mjesta izašli su dežurni tužilac i vještak saobraćajne struke koji obavljaju uviđaj. Tramvajski saobraćaj je u prekidu.
XS
SM
MD
LG