Dostupni linkovi

Šapić kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda, navela Brnabić


Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić

Potpredsednica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je 16. juna da će Aleksandar Šapić biti kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda.

Brnabić je navela da je Šapić bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" i da je ta lista na izborima 3. aprila dobila mandat da nastavi da vodi Beograd.

Posle sednice predsedništva, Brnabić je rekla da je predlog stranke da zamenica gradonačelnika bude Vesna Vidović, a najavila je i znatne izmene u sastavu gradskog veća i u sekretarijatima.

"Očekujemo novu energiju u gradu, da završimo započeto i započnemo nove projekte i sigurna sam da će Šapić izneti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici u ponedeljak", rekla je Brnabić.

Sednica Skupštine grada Beograda, na čijem dnevnom redu je i izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, zakazana je za ponedeljak, 20. juna

Šapić je bivši vaterpolista, koji je sa reprezentacijom osvojio brojne medalje na svetskim takmičenjima. Danas je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U tu partiju ušao je maja 2021. godine, kada se njegov Srpski patriotski savez (SPAS) pripojio SNS-u.

Šapić je dugogodišnji predsednik beogradske opštine Novi Beograd.

Pre toga, od 2009. do 2012. bio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, danas jednog od ključnih opozicionih lidera.

XS
SM
MD
LG