Dostupni linkovi

Šapić potvrdio da će biti kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda


Predsednik opštine Novi Beograd i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić

Predsednik opštine Novi Beograd i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić potvrdio je da će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda na izborima najavljenim za 3. april.

Šapić je za televiziju Pink rekao da je na nedavnoj sednici Predsedništva SNS odlučeno da bude nosilac stranačke liste na izborima za Skupštinu Beograda.

Najavio je da bi Glavni odbor SNS trebalo da usvoji liste za parlamentarne i beogradske izbore 11. februara a da će izbori najverovatnije biti raspisani 14. ili 15. februara.

Predsednički, vanredni parlamentarni i beogradski izbori najavljeni su za 3. april.

Na parlamentarnim izborima u leto 2020. Šapićev SPAS postao je parlamentarna stranka. Kada je formirana Vlada Srbije SPAS, koji je do tada bio u opoziciji, ulazi u vladajuću koaliciju.

U maju 2021. godine Šapićev Srpski patriotski savez (SPAS) pristupio je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci čiji je lider predsednik države Aleksandar Vučić.

Šapić je tada izabran za potpredsednika Glavnog odbora stranke.

Aleksandar Šapić je dugogodišnji predsednik beogradske opštine Novi Beograd.

Pre toga, od 2009. do 2012. bio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, danas jednog od ključnih opozicionih lidera.

U julu 2011. godine izabran je za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Beogradu. U to vreme je i Đilas bio u DS.

Šapić je Demokratsku stranku napustio u novembru 2014.

Bivši je vaterpolista, sa reprezentacijom je osvajao brojne medalje na svetskim takmičenjima.

XS
SM
MD
LG